Klosteret

 

Selja er Noregs første kristne heilagstad. Kloster- og helgenanlegget (PDF, 392 kB) på Selja har sidan 1000-talet vore helgenmål og stoppestad for pilegrimar på veg til Nidaros. Regjeringa vil styrkje pilegrimsaktiviteten og Selje arbeider for å få fram kysten si rolle i pilegrimstradisjonen.

(PDF, 2 MB)

Arbeidsseminaret gruppebilete.jpg

 

Ein ny organisasjon med arbeidstittelen " Stiftinga Sankta Sunniva, Selja og Stad" er under etablering. Bak etableringa ligg mange års arbeid med førebuing for den nye organisasjonen . Utviklingsprosjektet "Selja og Stad" la grunnlaget --- no skal arbeidet inn i ei ny fase.

Dei fire L-ane (PDF, 3 MB)representerer  innhaldet og breidda i stiftinga sitt arbeidsområde.

4. februar var mange instansar/personar med interesse for dette arbeidet, samla til eit arbeidsseminar i Selje.

klosteret 06d

Jeg stopper på veien. En dame kommer bort til meg. Vi prater sammen. Hun er tysk og hun kaller seg selv pilegrim. Hun vil ut til Selja. Hun virker litt forvirret og enda mer fortvilet. Hun finner ikke noe overnattingssted – og hun må ut til øya i morgen. Jeg bestemmer meg for å hjelpe henne. Jeg ringer rundt og finner en familie på Leikanger på Stad – her har de rom. Damen nesten gråter av glede og viser stor takknemlighet. Jeg skjønner at hun er på vei mot noe – og jeg gleder meg over at hun kan ta båten i morgen – ut til øya, ut til Selja, helgenanlegget og klosterruinene.

Opptur.jpg

4. juni vart den nye Opptur-boka til Selja Forlag lansert ombord i veteranbåten M/S Nybakk ved kai i Måløy.

 

 

 

 
 
 
Validator
Levert av ACOS AS
Login for redigering